Energie besparen én 41,5% als extra aftrekpost met onze TL en LED verlichting

Foto EIA folder 2014

Zuinige LED of TL verlichting aanschaffen is een goed middel om relatief snel de energierekening omlaag te brengen. Energievizier biedt deze mogelijkheid en in samenwerking met Zwaartekracht kunt u gebruik maken van aantrekkelijke subsidieregelingen. Samen ondersteunen wij u vanaf het proces van meedenken in de aanschaf t/m het aanvragen van de subsidies en het verwerken van de ontvangen subsidie beschikking.

Wat brengt Energie besparen en subsidie u als ondernemer?

De Energie Investeringsaftrek (EIA) biedt de mogelijkheid om een extra aftrekpost in mindering te brengen op uw winst. De investering moet minimaal €.2.500  bedragen als u gebruik wilt maken van deze aftrekpost.

Zowel de aanschafkosten als de installatiekosten komen in aanmerking voor deze subsidie. Daarbij kunt u zelfs energie advies meenemen in de aanvraag. Wanneer dit goed wordt omschreven kan de korting dus vele malen groter zijn dan alleen de aanschaf van de verlichting zelf.

Een rekenvoorbeeld

Eenmanszaak met 42% winstbelasting BV met 25% vennootschapsbelasting
U schaft verlichting aan ter waarde van 2.500 euro. Daarbij heeft u nog 500 euro installatiekosten. Totaal 3.000 euro kosten. U schaft verlichting aan ter waarde van 2.500 euro. Daarbij heeft u nog 500 euro installatiekosten. Totaal 3.000 euro kosten.
U voert 2.500 euro kosten voor de op en 500 euro voor installatiekosten. Uw voordeel is dan 41,5% van deze kosten, zijnde 1.245 euro. U voert 2.500 euro kosten voor de op en 500 euro voor installatiekosten. Uw voordeel is dan 41,5% van deze kosten, zijnde 1.245 euro.
Uw netto voordeel is daarmee 42% x €1.245 euro = €522,90 euro. U zou anders dit bedrag voldoen als winstbelasting aan de Belastingdienst. Uw netto voordeel is daarmee 25% x €1.250 euro = €311,25.  U zou anders dit bedrag voldoen als vennootschapsbelasting aan de Belastingdienst.

Een aantal kanttekeningen daarbij:

  • U moet winst maken (gaan maken of hebben gemaakt) om de korting te kunnen verrekenen;
  • Uw netto voordeel is dus ongeveer 10-17%, niet de 41,5% die u kunt opvoeren.

Wanneer u uw aanvraag optimaliseert voor de EIA, kunt u substantieel meer voordeel behalen. Dat houdt in dat u kunt opvoeren:

  • Kosten voor energieadvies;
  • Kosten van uw eigen personeel voor installatie;
  • Kosten van installatie door Energievizier;
  • Kosten van de LED of TL verlichting.

Als u de aanvraag zelf wilt doen, kunt u de EIA lijst downloaden. De aanvraag kunt u doen via RVO.nl.

Wanneer u de aanvraag wilt laten verzorgen kunt u dat laten doen door Zwaartekracht. Neem contact op met Benjamin Wilgers, subsidieadviseur. T: 0113-269764.