Toekomst energielabels bedrijven

Energielabel bedrijven minimaal C

Alle Nederlandse kantoorgebouwen moeten over zeven jaar minimaal energielabel C hebben. Anders gaan ze dicht, zegt minister Stef Blok. Dit stond in het NRC. Met die verplichting wil Minister Blok, de minister voor Wonen en Rijksdienst (VVD), een jaarlijkse energiebesparing van 8 petajoule realiseren. Ter indicatie: per jaar gebruikt heel Nederland 3.000 petajoule.

Het gaat de eigenaren van kantoren in totaal naar schatting 860 miljoen euro kosten maar uiteindelijk heel erg veel opleveren. Veel van de te maken investeringen moeten ze binnen 1 tot 2 jaar terug kunnen verdienen. Blok baseert zich op een rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Er geldt een uitzondering voor kleine kantoren (onder de honderd vierkante meter) en rijksmonumenten die als kantoorpand gebruikt worden, maar eigenlijk is dat onzin, ook daar is veel te besparen, bijvoorbeeld op verlichting.

Op dit moment heeft ongeveer 40 procent van de kantoren energielabel D of lager. Om energielabel C te halen moeten de meeste eigenaren relatief kleine investeringen doen, zoals de aanleg van energiezuinige verlichting. Bij vooral oude panden met energielabel G zal er geïsoleerd moeten worden, wat een hogere investering met zich mee zal brengen.

​Het totale kantoor oppervlakte is verdeeld over 67.500 panden, verspreid door heel Nederland. Dit is ongeveer 81,5 miljoen vierkante meter inclusief 3,3 miljoen m2 aan rijksmonumenten. Ruim 43.000 panden hebben energielabel D of lager (E,F,G)

Isoleren doen we niet bij Energievizier, wel leveren we verlichting die tussen de 20 en 70% bespaart op elektra. Kijk, dat zijn grote stappen.

Voorbeelden?

Wat kunnen wij doen?

Wij brengen de situatie in kaart, adviseren u en leveren de modernste lampen, die voldoen aan de 2017 normen voor het verstrekken van de EIA, de Energie InvesteringsAftrek door de overheid.

Vraag een gratis offerte aan op onze website en begin binnenkort al met besparen.